Werkbezoek aan Cuba 2016

 

In maart 2016 heeft Liny (voorzitter) en Peter (penningmeester) van Protesis de Mama gezamelijk een werkbezoek gebracht aan Alas por la Vida in Cuba. Samen met Dr. Alexis, oprichter van Alas por la Vida, hebben zij bezoeken gebracht aan verschillende ministeries en aan de Nederlandse ambassade in Havana.

 

Het bezoek in 2015 stond vooral in het teken van borstprothesen en prothese-lingerie. Dit jaar ging de aandacht vooral uit naar oedeemmateriaal, haarwerken en het realiseren voor de aanschaf van een transportauto voor Alas por la Vida in Cuba. Een goed transportmiddel in Havana is van groot belang om de donaties van de haven naar het Fajardo hospital te krijgen. Inmiddels zijn er 7 ziekenhuizen in het land aangesloten bij Alas por la Vida. Deze ziekenhuizen voorzien van donaties is alleen mogelijk met een goed transportmiddel.

 

Liny heeft meegelopen in het Manuel Piti Fajardo Hospital en was aanwezig bij het aanmeten van prothesen en prothese-bh's en het uitdelen van haarwerken. Ook is zij een ochtend aanwezig geweest op de chemokamer. Voor haar vertrek was er voor alle patienten een paar kleine Nederlandse klompjes. Dit kleine gebaar gaf vele blijde gezichten.