Toekomstvisie

 

*De grootste prioriteit heeft het regelen van een goede en regelmatige vervoersmogelijkheid voor de prothesen, de protheselingerie en andere materialen zoals bijvoorbeeld oedeemkousen. Hier wordt in Nederland en in Cuba hard aan gewerkt. Verschillende mogelijkheden worden hiervoor bekeken.

 

*Meer bekendheid geven aan onze stichting d.m.v. het verstrekken van informatie op o.a. borstzorgdagen in verschillende ziekenhuizen, protheselingerie-modeshows, het schrijven van artikelen in diverse (vak)bladen, etc.

 

*Materiele ondersteuning bieden aan de Alas por la Vida-groep in Cuba. Bijvoorbeeld door het inzamelen van laptops voor de uitbreiding van de telefoonhulpdienst waar vrouwen met borstkanker met hun vragen terecht kunnen.

 

*De mogelijkheid bieden om de kunstwerken, gemaakt door patienten van de Alas por la Vida-groep, hier in Nederland te verkopen. Met de opbrengst hiervan is het voor hen mogelijk om zelf projecten te bekostigen. Er is bijvoorbeeld een boek geschreven met verhalen van patienten dat ze heel graag willen gaan uitgeven, maar de financiën hiervoor ontbreken. Er is ook een lied gemaakt dat ze heel graag op CD willen zetten, maar ook hiervoor is geen geld. Door de verkoop van de door patiënten gemaakte kunstwerken zouden ze de mogelijkheid hebben om zelf projecten te gaan bekostigen.

 

Een tweede leven voor een borstprothese voor een zelfverzekerder leven voor vrouwen in Cuba na een mastectomie.