Vervoer

 

We proberen zoveel mogelijk de prothesen te versturen in de originele mal en het doosje, zodat de kwaliteit goed blijft. De gedoneerde prothesen worden ingepakt voor vervoer en voorzien van een persoonlijk berichtje. Dit maakt het ontvangen van een prothese voor de Cubaanse vrouw meer persoonlijk. We vermelden dat de prothese is geschonken door een Nederlandse vrouw met een mastectomie. Een gift van vrouw tot vrouw. 

Triumph Cargo neemt de zorg voor het verschepen van de donaties op zich. Alles gaat per zeecontainer van de haven in Rotterdam naar de  haven in Havana.

 

 

      100 5441 - kopie web

                      Prothesen en aanverwante materialen worden gecontroleerd, gesorteerd en ingepakt in grote overdozen.                                                                                                                                                                                                                                                                   

     100 6523 kleiner

 

   20140902_110619.jpgkleiner.jpg4.jpg  

 

Mundo International Logistics draagt Protesis de Mama een warm hart toe.

De dozen worden naar de haven van Rotterdam gebracht om daar door Triumph Cargo verscheept te worden naar de haven van Cuba.

 

illustratie-mundo-international-logistics-voorweb.jpg

 

 

Distributie in Cuba

 

Na aankomst van de dozen prothesen en aanverwante materialen in Cuba worden deze naar het Hospital Universitario Manuel Piti Fajardo te Havana vervoerd. Hier worden de dozen opgeslagen en uitgepakt. De ziekenhuizen in Cuba die aangesloten zijn bij de projectgroep Alas por la Vida hebben een werkgroep bestaande uit vrijwilligers en medisch personeel. Deze werkgroepen houden een lijst bij van mensen die een prothese nodig hebben. Wanneer er een zending dozen in Havana is aangekomen in het Hospital Manuel Piti Fajardo, krijgen de werkgroepen in het land een telefoontje met de mededeling dat zij kunnen opgeven welke prothesen er voor hun patienten nodig zijn. In Havana wordt er gekeken of de gevraagde prothesen op voorraad zijn. Zoja, dan wordt er een pakketje opgestuurd naar de betreffende werkgroepen. Deze zijn vervolgens verantwoordelijk voor het aanmeten en verdelen van de prothesen.