Nieuws

Facebook

                                                              

 

                                                                       http://www.facebook.com/stichtingprotesisdemama

 

Vanaf nu mei 2016, is de stichting Prótesis de Mama para Alas por la Vida ook te volgen op Facebook. Volg ons om op de hoogte te blijven van alle activiteiten en ontwikkelingen. Deel ons zodat ons werk voor vrouwen met borstkanker in Cuba, zoveel mogelijk bekendheid krijgt.

 

 

Modeshow

Op 17 april 2016 is er bij Lady van der Burgh in Rosmalen een middag georganiseerd voor het showen van de nieuwe prothesen en prothese-lingerie. De dames die deze modeshow lopen zijn allen borstkankerpatienten met een mastectomie. Er was deze middag aandacht voor en uitleg over het werk van de stichting Prótesis de Mama para Alas por la Vida. Tijdens de modeshow was er een banner geplaatst om aandacht te vragen voor een transportmiddel in Cuba. Lady van der Burgh hield een rozen verkoop waarvan de opbrengst ten goede komt aan de stichting. Elke roos was voorzien van een nummer. Na afloop van de middag werden er vier nummers getrokken waarop de winnaars een gratis lingeriesetje of badpak/bikini cadeau kregen.

 

 

 

                                                   

 

 

 

Werkbezoek aan Cuba 2016

 

In maart 2016 heeft Liny (voorzitter) en Peter (penningmeester) van Prótesis de Mama gezamelijk een werkbezoek gebracht aan Alas por la Vida in Cuba. Samen met Dr. Alexis, oprichter van Alas por la Vida, hebben zij bezoeken gebracht aan verschillende ministeries en aan de Nederlandse ambassade in Havana.

 

Het bezoek in 2015 stond vooral in het teken van borstprothesen en prothese-lingerie. Dit jaar ging de aandacht vooral uit naar oedeemmateriaal, haarwerken en het realiseren voor de aanschaf van een transportauto voor Alas por la Vida in Cuba. Een goed transportmiddel in Havana is van groot belang om de donaties van de haven naar het Fajardo hospital te krijgen. Inmiddels zijn er 7 ziekenhuizen in het land aangesloten bij Alas por la Vida. Deze ziekenhuizen voorzien van donaties is alleen mogelijk met een goed transportmiddel.

 

Liny heeft meegelopen in het Manuel Piti Fajardo Hospital en was aanwezig bij het aanmeten van prothesen en prothese-bh's en het uitdelen van haarwerken. Ook is zij een ochtend aanwezig geweest op de chemokamer. Voor haar vertrek was er voor alle patienten een paar kleine Nederlandse klompjes. Dit kleine gebaar gaf vele blijde gezichten.

 

          

 

    

 

  

  

  

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Officieel bezoek van de Cubaanse ambassadeur

Op 22 februari 2016 heeft de Cubaanse ambassade een officieel bezoek gebracht aan 's-Hertogenbosch. De ambassadeur van Cuba en Prótesis de Mama zijn op het stadhuis van 's-Hertogenbosch ontvangen door burgemeester Ton Rombouts. Aansluitend werden zij in de St. Janskathedraal welkom geheten door Kapelaan Patrick Kuis. De heer Frans Sluiter leidde het gezelschap rond en vertelde gepassioneerd over de rijke geschiedenis van de St. Jan. De middag werd afgesloten met een gezellig samenzijn van de Cubaanse ambassadeur en leden van de stichting. Het was een grote eer dat Monsigneur Hurkmans samen met Kapelaan Patrick Kuis langs kwam voor een ontmoeting en een gesprek. 

 

 

 

 

 

Meer artikelen...