Nieuws

Hoera een jongen!

   

 

Hoera Thom is geboren!

 

Op 25 april 2015 is Renske, secretaris van Prótesis de Mama, de trotse moeder geworden van Thom. Een prachtige jongen van 8 pond, 52 cm en een hele bos zwart haar.Ook de papa en broertje Bryn zijn dolgelukkig met de komst van Thom.

Namens de stichting wensen wij Renske en haar gezin heel veel geluk, liefde en plezier!

Prótesis de Mama op Boschtion

Een tijdje geleden is er door de televisieomroep Boschtion in het programma "Bijbuurten" een item gemaakt over Protesis de Mama. In dit item wordt er aandacht geschonken aan het werk van onze stichting. Het item begint vanaf 2.00 minuten en duurt een kleine zeven minuten.

pdm video

Klik hier of op de afbeelding om de video te starten.

Fiesta Cubana!

Fiesta Cubana op zaterdag 28 juni 2014 was een groot succes! Voor de eerste keer organiseerde onze stichting een swingende feestavond om Prótesis de Mama para Alas por la Vida onder de aandacht te brengen. Tijdens deze benefietavond was er een spetterend optreden van fluit-harp ensemble Clazzart, rockband De Bend i.s.m. saxofonist Daniel Daemen en salsaband Poder Latino. Dansschool La Trocha verzorgde een salsaworkshop waarbij vele heupen los gingen.

 

      

Optreden van Clazzart                                         Optreden van De Bend en Daniel Daemen

 

Optreden van Poder Latino

 

Onze stichting was erg vereerd door het bezoek van de burgemeester Pommer van Gemeente St. Michielsgestel en de ambassadrice van Cuba, mevrouw Zelmys Maria Dominguez Cortina. Ook Dr. Alexis Cantero van de Alas por la Vida groep uit Cuba was aanwezig.

 

v.l.n.r.: Ambassadrice van Cuba, Burgemeester Pommer, Liny van der Heijden, Dr. Alexis Cantero en Peter van der Heijden.

 

v.l.n.r. Ambassadrice van Cuba, Liny van der Heijden en Burgemeester Pommer.

 

Kunstenaar Nanne Balijon maakte een prachtig schilderij die het proces weergeeft van een vrouw met borstkanker, van de diagnose tot het opnieuw vinden van haar zelfrespect en genezing. Dit prachtige schilderij werd geveild en bracht maar liefst 500,- EUR op!

 

 

Nanne Balijon licht zijn werk toe.                                                                  v.l.n.r. Nanne Balijon, Iet Bakx en Peter van der Heijden.

 

Er werd flink gedanst.

 

We zijn erg dankbaar voor de inzet en het enthousiasme van iedereen die zijn bijdrage heeft geleverd. Ook bedanken we alle donateurs! Deze benefietavond zal volgend jaar zeker een vervolg krijgen!

Dr. Alexis bezoekt Nederland!

Op uitnodiging van onze stichting is Dr. Alexis Cantero naar Nederland gekomen. Hij arriveerde op 3 juni 2014 en is een maand lang bij ons geweest. In deze periode bracht onze stichting samen met Dr. Alexis een bezoek aan verschillende ziekenhuizen om te praten over preventief onderzoek en nieuwe ontwikkelingen in de behandelmethodes tegen borstkanker. Daarnaast kreeg Dr. Alexis een cursus aangeboden over de verschillende borstprothesen en de toepassing ervan. We brachten bezoeken aan prothesenleveranciers, oedeemtherapeuten en verschillende winkels/bedrijven die voor ons prothesen, lingerie en pruiken inzamelen. Heel bijzonder was zijn aanwezigheid op onze "Fiesta Cubana", de eerste benefietavond voor onze stichting. De komst van Dr. Alexis was een hoogtepunt voor onze samenwerking!

 

      

           

 

      

      

 Op z'n tijd ook een hapje en een drankje. En....je kunt niet in Den Bosch zijn geweest zonder het eten van een Bossche Bol.

Meer artikelen...